Vision & Strategi

Strøgets Frederiksberggade skal være det nye levende byrum i København

Nyt millionprojekt for det evige unge Frederiksberggade skal være med til at fremhæve gaden som et levende byrum fyldt med inspiration og oplevelser.

For enden af strøget mod Rådhuspladsens summen finder man Frederiksberggade, hvor flere tusinde gågængere passerer om dagen. Som besøgende, møder man en gade fyldt med liv og mennesker. I målet om at skabe nye oplevelser og underholdning i gaden, har Københavns Kommune afsat 9 mio. til at kunne løfte aktiviteter i gaden. Bag projektet står foreningen BID Frederiksberggade, der i 2019 blev stiftet af ejendomsejerne i Frederiksberggade. Frederiksberggade har altid repræsenteret den mere dynamiske, impulsive og inspirerende del af Strøget og skal med det nye projekt kunne repræsentere Københavns nye levende og mest favorable byrum. Frederiksberggade vil i fremtiden, med forskønnelsesinitiativer udarbejdet af bl.a. DesignGroup Architects, kunne være med til at overraske og drage de besøgende med pausepladser, ny begrønning, nye facader, farver og indtryk.

Bestyrelsesformanden i foreningen BID, Bjarke Bendix Cloos, ser meget frem til at iværksætte de nye initiativer i løbet af de kommende år og fremhæver den nye fremtid for Frederiksberggade: ”Hvis man møder gaden med friske øjne, og ikke forventer luksusbrands som på Amagertorv, så er der faktisk et bredt udvalg af både spændende butikker og cafeer. Og bare vent, det bliver kun bedre herfra med nye spændende brands og nye oplevelsesrige aktiviteter i gaden.”

Projektet omkring Frederiksberggade vil kunne opleves fra nu og helt frem til år 2025.

Fakta: Foreningen BID (Business Improvement District) blev stiftet i 2019 af ejendomsejerne i Frederiksberggade. BID projektet skal løfte aktiviteter i gaden for både borgere, besøgende, lejere og ejendomsejere i gaden.